Kamalig

Kamalig on Helsingin ainoa filippiiniläiseen ruokaan erikoistunut ravintola.

Monille on varmasti piirtynyt vahva mielikuva esimerkiksi kiinalaisesta ruoasta, mutta filippiiniläisen keittiön herkut ovat valtaosalle vielä tuntemattomia.

Filippiinien monivivahteinen historia maistuu paikallisessa ruoassa esimerkiksi siten, että siinä on paljon espanjalaisia vaikutteita. Yli 7000 saaresta muodostuvan valtion ruokakulttuuri on ammentanut myös naapurimaista ja sitä kautta filippiiniläisestä keittiöstä on muodostunut kiehtovan kirjava.

Erityislaatuisuutta lisää se, että Filippiinien saarten välillä on paikoin huomattavia eroja siitä, miten esimerkiksi epävirallista kansallisruokaa adoboa valmistetaan. Joillain saarilla adobosta tehdään happamampaa ja joillain saarilla makeaa. Tietyillä alueilla valmistukseen käytetään soijaa, mutta kookosmaitoon tehty versiokin on hyvin yleinen.
Kamaligin Adobossa on soijakastikkeen lisäksi ainakin valkosipulia ja makua yllin kyllin.

Suosittelemme testaamaan!

Aukioloajat